• Marina

Lash lift og graviditet

Kan man få lavet lash lift når man er gravid? Er det farligt for barnet? Er det farligt for mor? Det kigger vi nærmere på her.

Vigtigst af alt, så skal du vide at Lash Lift produkter ikke testes på gravide eller ammende, derfor foreligger der heller ikke noget research eller resultater på området. I sidste ende er det dig der ved, hvad der er bedst for dit barn og dig.

Jeg vil gøre dig opmærksom på, at jeg ikke er autoriseret til at give sundhedsfaglig vejledning, ej heller er jeg biolog eller kemiker. Dette er viden jeg har tilegnet mig ved research samt erfaring.
Hvis du spørger mig, er der ikke nogle problemer med at lave Lash Lift på gravide (det er helt ok hvis vi er uenige). Lad mig forklare dig hvorfor min holdning er, som den er (med forbehold for, at jeg kan gå hen og ændre min mening, når jeg en dag forhåbentlig selv skal være mor):


Der kommer ingen skrap kemi på huden, og det er derfor ikke muligt for produkterne at trænge ind i kroppen.

Al lash lift produkt påføres KUN på vippehårene, såfremt proceduren udføres korrekt.

Produktet kan ikke trænge fra vippehåret (som er dødt materiale) ind i kroppen.
Der kommer ét produkt på huden, og det er Lash Lift limen. Limen rører huden, da den ofte puttes på skabelonen, for at få denne til at sidde fast på dit øjenlåg under behandlingen.

Lash lift lime indeholder oftest ganske få ingredienser, se her for eksempel indholdsfortegnelsen på Lash Lift limen fra L'Avely som vi bruger i vores salon:

AQUA, ACRYLATES COPOLYMER, DEXTRIN, ALCOHOL


Indholdsfortegnelser nævner altid først den ingrediens der er mest af, og til sidst den ingrediens der er mindst af.


Let's break it down:

  • Aqua: solvent (opløsningsmiddel). Vandet holder limen flydende i bøtten, når limen påføres i et tyndt lag, fordamper vandet, og limen tørre.

  • Acylates copolymer: syntetisk (menneskeskabt) bindemiddel, også kendt som polyacrylat. Polyacrylater bruges ofte i kosmetik som bindemiddel.

  • Dextrin: naturligt bindemiddel. Dextrin er en naturlig polymer, der udvindes af stivelse. Dextrin findes i mange fødevarer, da det netop kommer fra stivelse.

  • Alcohol: solvent (opløsningsmiddel), gør at produktet forbliver flydende i flasken. Alkoholen fordamper når produktet påføres, og derfor tørre limen. Alkohol fordamper hurtigere end vand, så når producenten tilfører alkohol, er det for at få limen til at tørre hurtigere (end hvis der kun var brugt vand som solvent).


I lash lift lim kan man bruge både naturlige og syntetiske polymer (bindemiddel) - i dette tilfælde har de brugt både naturlig polymer, Dextrin, og syntetisk polymer Acrylates Copolymer. Når producenten bruger to former for bindemiddel, giver det en stærkere lim.


Lash Lift lim er et vandbaseret og vandopløseligt produkt - det er ikke som superlim, lim til lash extensions eller andre mere permanente lime. Limen tøres nemt af med en fugtig vatrondel ved behandlingens afslutning.
Hvad med farve af vipper i sammenhæng med lash liftet?

Ofte er farve af dine vipper en del af en Lash Lift behandling. Farven bør ikke komme i kontakt med huden, og derfor er det ikke et problem. MEN hvis du ikke bryder dig om ideen om farven tæt på din hud, kan du bede din behandler at holde en større afstand til huden eller helt at undlade farven.Vigtigt at vide

En lash lift behandling tager som regel op til en time, og det betyder at men som udgangspunkt skal ligge stille på ryggen i op til en time. Hvis det er ubehageligt for dig at ligge på ryggen, anbefaler jeg ikke at du booker tid til et Lash Lift.Kan lash liftet påvirkes af, at jeg er gravid?

Ja. Alt hår kan påvirkes af hormoner, det gælder også dine øjenvipper. Det betyder i praksis, at nogle kvinder oplever dårligere resultater og/eller dårligere holdbarhed på deres Lash Lift lavet mens de er gravide eller ammer.

Hvis man er bange for at få et dårligt resultat og for at have følelsen af, at man spilder sine penge, kan men eventuelt vente til efter gravididet og amning, det skal dog siges at det er som regel ikke er noget problem.

Jeg personligt laver en del Lash Lift på gravide kvinder, og oplever meget sjældent nedsat holdbarhed eller dårligere resultater end i alle andre normale situationer.Hvad med Lash Lift når jeg ammer?

De samme ting gør sig gældende ved amning.Lad os opsummere

Husk at Lash Lift produkter ikke testes på gravide! Der er derfor ingen research på området, så det er helt op til dig, om du har lyst til at få lavet Lash Lift mens du er gravid eller ammer.


Det eneste produkt der rører din hud, er en vandbaseret lim. Udføres behandlingen korrekt er der ikke noget skarp kemi der kan trænge ind i din krop og gøre nogen skade.

Farvning af vipperne kan helt undlades, eller du kan bede din behandler om at holde større afstand til huden, når vedkomne farver dine vipper.

Lash liftets resultat og holdbarhed kan godt påvirkes negativt af at du er gravid, men kun sjældent er det tilfældet.

Husk at du skal ligge mere eller mindre fladt på ryggen i en times tid, hvis det er ubehageligt for dig, anbefaler jeg at du venter med et Lash Lift, til du igen føler dig komfortabel med det. 

Jeg håber, du fik lidt klarhed over, om du har lyst til at få lavet Lash Lift når du er gravid eller ammer.

Hvis du har nogle spørgsmål, er du mere end velkommen til at sende mig en mail på minabeauty@outlook.dk


Tak fordi du læste med!

617 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle