• Marina

Eyelash extensions og makeup

Kan man bruge makeup når man har eyelash extensions? Det får du svaret på lige her.Olie i produkter vs. eyelash extensions


Det vigtigste at tænke på når man har eyelash extensions på, er at undgå at bruge produkter som indeholder olie på og omkring øjnene. Olien samler sig nemt ved vipperne, og kan være svær at få af igen. Andet skidt og snavs kan nemt samle sig i vipperne når der er olie i området, vipperne bliver snuskede og næsten umulige at holde rene.


Hvis vipperne ikke bliver ordentligt rene, og hele tiden har en "film" af olie på sig, er det rigtig svært at få nye vipper til at sidde ordentligt fast når du får lavet en opfyldning - også selvom din professionelle vippetekniker renser dine vipper af, når du kommer. Sidder der gammelt skidt, fedt og olie, er det rigtig svært at få af. Dette fører til dårlig holdbarhed, og det er en af grundene til, at det er rigtig vigtigt at du renser dine eyelash extensions hver dag.


Jeg plejer at sige "jo mindre (øjen)makeup du bruger, jo bedre holder vipperne".


Makeup og vipper


Når du har haft (øjen)makeup på, skal det også af igen, og for at få det af bliver man altså nødt til at gå lidt hårdere til værks, end hvis man bare skal rense vipperne. Når man er lidt hårdere ved vipperne, er der en større risiko for at man får gnedet de syntetiske hår af de naturlige hår, og at den kunstige vippe derfor falder af. Det giver en dårlig holdbarhed.


Langt de fleste makeupfjernere indeholder olie, brug enten en oliefri makeupfjerner, eller benyt dig af din vippeshampoo, den kan sagtens fjerne øjenmakeup. Rens to gange i streg - den første gang for at fjerne makeuppen, den næste gang for at få renset vipperne.


Rigtig meget makeup indeholder olie, og kan generelt være svært at få af igen - især glimmer!


Note: olie opløser ikke limen, det er en skrøne! Det eneste der kan opløse limen, er solventerne i Eyelash Extensions Remover.

Det korte af det lange er: JA! Du kan sagtens bruge øjenmakeup, når du har eyelash extensions på, MEN jeg vil råde dit til at gøre det så sjældent som muligt, for at passe på dine vipper. Gem det til nogle særlige begivenheder, hvor du vil se ekstra godt ud.

Øjenmakeup i sig selv får ikke eyelash extensions til at falde af, men kan på sigt være medvirkende til dårligere holdbarhed.Makeupprodukter: hvad er værst?


Det absolut værste du kan gøre, er at taga mascara på. Mascara på eyelash extensions er absolut no-go. Er du ikke helt tilfreds med hvordan dine vipper ser ud, så tag hellere en snak med din vippetekniker, så i sammen kan finde frem til et look som tilfredsstiller dig. Du kan dog godt bruge mascara på de nedre vipper under øjet, men sørg for at rense dine extensions godt af, for når du blinker vil den mascara fra de nedre vipper "smitte af" op i mellem de øvre vipper. Det allebedste er at lade mascaraen ligge i skuffen.


Eyeliner er den næstværste ting. Det klistrer ikke vipperne sammen, på samme måde som mascara gør det, men eyeliner kan være helt vildt svært at få af igen. Undgå det så godt du kan, for at have så sunde og rene vipper som muligt.


Der findes flere forskellige typer af øjenskygger. Cremeøjenskygger er nogenlunde på linje med eyeliner, glimmer er forfærdeligt, til grænsen på umuligt, at få af, mens almindelig øjenskygge er okay til at have med at gøre. Skal du have øjenskygge på, anbefaler jeg dig at gå med en almindelig presset pudder øjenskygge, da den er nemmest at få af igen.


Uanset hvad vil jeg råde dig til at rense dine vipper grundigt når du har eyelash extensions på, men især, især hvis du vælger at bruge øjenmakeup samtidig.


Det eneste rigtige at rense vipperne med er en vippeshampoo beregnet til formålet - den kan også sagtens bruges som øjenmakeupfjerner, så der er ingen grund til at gå ud og investere i en oliefri makeupfjerner.

Den shampoo jeg forhandler i salonen er pH neutral til huden, hvilket betyder at den ikke irriterer sen sarte hud omkring øjenene, når du bruger den dagligt.


Du finder den gode shampoo HER - i denne pakke er også rensebørsten, som du skal bruge. S´Der er 50 ml shampoo i, hvis du bruger den en gang hver dag som anbefalet vil den holde dig cirka 4-6 måneder.


Hvis du er i tvivl om, hvorfor du skal rense dine øjenvipper, synes jeg du skal tage et kig på den korte artikel der handler om rens af vipper. 


Tak fordi du læste med!

Jeg håber du fik svar på dit spørgsmål her - hvis ikke, så skyd mig en e-mail på minabeauty@outlook.dk


Ha' en dejlig dag

Knus Marina


915 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle