• Marina

Min historie - hvordan jeg blev vippetekniker, salonejer og underviser

Jeg fortæller den tit, min historie - måske du allerede har spurgt ind til den? Uanset om du har hørt den før eller ej, så deler jeg den med dig her: historien om, hvordan jeg kom i gang med at lave vipper, og hvorfor jeg bliver ved!Her ser du mig i mit naturlige habitat: i sofaen med en kop te!

Helt overordet så kan man sige om mig: jeg hedder Marina Jørgensen, og jeg er vippetekniker, bryn stylist, salonejer, underviser, content creator og meget mere. Jeg har lige købt et hus sammen med min kæreste/forlovede, Jonas, og det er et gammel et - altså huset. Derfor er vi selvfølgelig midt i at totalrenovere det. Vi bor på landet, for jeg er ikke og bliver aldrig by-menneske! Jeg er stifter og ejer af MINA Beauty salon og kursusvirksomhed, men sådan har det jo ikke altid været...Så lad os liiiiiige tage den tilbage til år 2015:

Jeg går i 3.g og aner ikke en dyt om hvad jeg vil. Sådan har det altid været - jeg har aldrig vidst hvad jeg ville. MEN jeg har tilgengæld altid været villd med alt muligt forskelligt! I skolen kunne jeg godt lide matematik, billedkunst, tysk og latin (var nørden der valgte latin som valgfag, yes) - især grammatik var jeg vild med! Jeg har altid tegnet meget, fordi det er sjovt at kunne skabe noget ud af ingenting, og jeg elsker at læse fantasy. Samtidig var jeg "ekstremsportsudøver", om man vil. Jeg har i hvert fald kørt motocross i 14 år, sådan mere eller mindre på eliteplan, både i ind- og udland.

Så altså som du kan se, synes jeg det giver mening at kalde mig selv for et multipassioneret menneske. Det er vi nok alle sammen et eller andet sted.


Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre med alle de her forskellige interesser, men det skader jo ikke at tilegne sig flere, derfor har jeg altid været nysgerrig på alting.

En dag i 3.g sidder jeg og scroller ned ad Facebook, som man jo gør, og kommer over en reklame for Syddansk Erhvervsskole, som reklamerede for Kosmetiker uddannelsen. Kosmetiker uddannelsen... Den havde jeg ikke hørt om før... så det skulle selvfølelig undersøges!


Efter mange overvejelser og megen research, søgte jeg ind på kosmetiker studiet.

(Jeg er absolut ikke typen der gør noget uovervejet. Det kan godt være jeg tager beslutninger hurtigt, men de er som oftest meget velovervejede og baseret på grundig research.)Man kan tage kosmetiker uddannelsen 3 steder i landet - Aalborg, Odense og København, og på daværende tidspunkt havde jeg en kæreste, som boede i Odense, så jeg synes det var en bragende god ide at flytte der ned. Spoiler: det er ikke den samme kæreste jeg har i dag.Jeg starteded på kosmetikeren sammen med 29 andre, og den første dag fik vi at vide, at ifølge statistikken ville ca. 2-3 af os få en læreplads. Bum.

Derfor tænkte jeg med det samme, at jeg måtte tilegne mig nogle færdigheder, som de andre ikke havde, for at skille mig ud og være mere attraktiv som elev. Jeg tænkte straks på to ting: at blive negleteknikker eller at prøve det med de vipper der (det var meget nyt i DK, jeg vidste ikke helt hvad det var, havde bare hørt om det).
Fast forward: nogle uger inde i uddannelsen bliver vi sendt i praktik. Jeg kommer til en kosmetolog, som tilfældigvis næsten kun laver lash extensions (!!!). Kort efter at have været hos hende, tager jeg mit første single lash extensions kursus.


Jeg færdiggør det kosmetiker grundforløb, jeg er i gang med (det tager 1/2 år). Det er nu januar 2016, og jeg beslutter med mig selv at holde sabbatår. Det var gået op for mig, at jeg nok i virkeligheden ikke havde så travlt, som jeg følte, da jeg gik i gymnasiet. Jeg suser ud og står på ski i en måneds tid, og kommer tilbage.

Jeg bor igen hjemme hos mine forældre (Odense-kæresten er jeg ikke længere sammen med), og her hedder det sig at man gerne må bo gratis derhjemme, hvis man studerer eller sparer op. Studiet holder jeg pause fra, så jeg må jo arbejde go spare op, hvis jeg vil bo hjemme.

Jeg er måske lidt kræsen, men jeg gider ikke være kassedame eller tankpasser, så jeg går i gang med at lave vipper, for jeg har jo alle sagerne til det, fra det vippe-kursus jeg tog i efteråret.


Jeg laver, meget u-glamourøst, vipper på mit teenageværelse, og for at være ærlig så var det jo kun nogle få kunder jeg kunne skrabe sammen - måske en veninde hver 14.dag. På et tidspunkt laver jeg vipper på en af min mors veninder, og der bliver det sgu lidt cringe at tage hende med op på mit værelse... Jeg tager derfor et rum ude i mine forældres garage i brug, meeen det går hurtigt op for mig, at vi jo altså bor sygt på landet, og at min daværende målgruppe nok ikke har mulighed for at komme ud til mig (der går ingen offentlig transport). Derfor begynder jeg at lede efter en salon, hvor jeg kan leje mig ind - det er der mange der gør i denne branche.


Inden jeg begynder at søge efter et sted at leje mig ind, har jeg fået styr på cvr. nr., momsregistrering o.s.v., så nu er det også lovmæssigt muligt for mig at lave vipper som et arbejde. Nu er jeg rigtig "selvstændig". Det jeg ikke vidste, var hvor svært og hårdt det er at være selvstændig. Det var måske godt jeg var lidt naiv og uviddende, haha!


Jeg lander hos en salon i Randers, hvor jeg lejer et rum. Her arbejder jeg et års tid, inden jeg i 2017 åbner salonen, hvor den ligger i dag.
Nu har jeg en skøn lille salon i Randers C, hvor jeg arbejder med vipper og bryn på fuld tid. Jeg har undervejs både nået at blive uddannet negletekniker, lave negle og droppe neglene igen, for kun at lave vipper og bryn. Jeg er blevet underviser for et skønt brand, og jeg har arbejdet hårdt både på forretnings-siden af salonen og mine tekniske færdigheder. Nårh ja, så har jeg også vundet DM i Volume Lash Extensions ;-) det understreger måske meget godt, hvor hårdt jeg selv synes, jeg arbejder for det her.Min helt store passion indenfor det her felt er lash extensions, og det er således fordi jeg absolut elsker pillearbejdet, og jeg elsker, at det giver afkast at være ordentlig og perfektionistisk i arbejdet. Det kan sees! Det kan sees, om man bærer vipper, der er af en høj kvalitet, eller om de er lavet af en som ik' gir' en fuck, men bare vil lave "hurtige" penge (og inden du tænker at det er en god måde at lave hurtige penge på, så tro mig, det er det ikke).


Jeg kan ærlig talt rigtig godt lide at være god. Jeg kan godt lide at hvile i mine teknikker og alle de timers arbejde jeg har lagt i, og så vide at ja - jeg er sgu skide god, og ja - de vipper jeg laver, er pænere end de fleste andre vipper, der bliver lavet her omkring - og det er de, fordi jeg kan det her shit.

Jeg kan godt lide at være en af de bedste, for det giver mig en tilfredsstillelse at kunne se, at alle de timer og den mængde energi jeg lægger i, også betaler sig. Jeg elsker at med sikkerhed i stemmen kunne sige, at mine kunder har nogle af de pæneste øjenvipper i landet, for jeg ved, det er rigtigt.
Så nu er jeg her. Jeg ved ikke hvor længe, og jeg ved ikke i hvilket format, for det kan jeg ikke spå om. Hvis passionen slipper op, ja så er der kun håndværket tilbage, og det er ikke nok for mig. Jeg er et menneske drevet af passion og nysgerrighed, og det skal være sjovt og fedt, ellers gider jeg ikke trække mig selv igennem de dårlig dage (og år - hello 2020, i'm talking to you).

Jeg er så spræng-fyldt med ideer - jeg er et multipassioneret menneske med et positivt og mulighedssøgende mindset. Jeg tror på, at man kan få det man drømmer om, så jeg har sgu altid gang i tusinde ting, for jeg er så fandens nysgerrig! Lad os se hvad det fører til! ;-)Nogle få billeder og et udpluk af de facetter, som er mig.
 

Tak fordi du læste med. Jeg er en form for underviser af natur, haha, så hvis du har nogle spørgsmål eller hvis jeg kan hjælpe dig med noget, så sig til! For jeg mener det virkelig, jeg vil hellere end gerne hjælpe dig, hvis der er noget, du gerne vil vide, eller hvis der er noget, jeg kan gøre for dig.


Tak fat I mig! Jeg er kun en e-mail væk > minabeauty@outlook.dk

62 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle