• Marina

Mine lash extensions holder ikke!

Her præsenterer jeg dig for 9 ting der kan medvirke til dårligere holdbarhed på dine lash extensions.
Lad os gå direkte til sagen!


  1. Vipperne du har på er for lange! Jo længere de syntetiske hår er, jo tungere er de, og der er altså kun meget dine vipper kan holde til. Mange vippeteknikere arbejder ud fra et princip der hedder, at man laver lash extensions ca. 2 mm. længere end de naturlige vippehår. 2 mm. lyder måske ikke af meget, men øjenomgivelserne er små, så 1-2 mm. ekstra længde giver en flot forlængelse, uden at det ser alt for voldsomt ud. Samtidig er det en længde der ikke er for tung for dine vipper. Kommer du så tilbage til din opfyldning med et ønske om at få længere vipper, kan din professionelle vippetekniker vejlede og rådgive om, hvordan i bedst muligt når der til. Men hvorom alting er, så kan alt for lange vipper forringe holdbarheden.

  2. Du er en pilfinger! Hvis du rører ved, og piler i vipperne hele tiden kan du komme til at hive dine naturlige vippehår ud, eller dine extensions kan løsne sig fra vippen. Selvfølgelig kan du røre ved dine vipper uden at de falder af, men lad være med at pille unødigt i dem, det kan føre til dårlig holdbarhed!

  3. Du renser dem ikke (godt nok) pt. 1. Lash extensions skal renses 1x dagligt, for at fjerne skidt og snavs. Vores vipper er der fra naturens side for at holde skidt og snavs ude af øjnene, og når du har extensions på dine vipper, er der større overfladeareal, hvor skidt og snavs kan samle sig, og skidt kan nemmere sidde fast. Når du ikke har lash extensions på, "renses" dine naturlige vipper når du fjerner makeup og når du gnider dig i øjnene, mens du er i bad. Det sker slet ikke på samme måde, når du har extensions på, for når man lige ar betalt mange penge for smukt påsatte vipper, er man som regel nervøs for at røre ved dem, hvis de nu skulle falde af! Derfor renses de slet ikke på samme måde. For at rense og venligeholde dine lash extensions skal du rense vipperne en gang om dagen (helst om aftenen). Du renser vipperne med en shampoo beregnet til formålet og en medfølgende børste. Din vippetekniker har nok præsenteret dig for dem, men hvis ikke kan du helt sikkert spørge efter det ved din næste aftale. Får du ikke renset grundigt af hver aften, kan der sidde en “film” tilbage på vipperne, som er umulig for din vippetekniker at få renset ordentligt i bund til din opfyldning. Det kan gøre bindingen mellem extensions og naturhår dårlig, og det betyder at den næste påsætning ikke hæfter særlig godt, og det fører til dårlig holdbarhed.

  4. Du renser dem ikke (godt nok) pt. 2! Som nævnt ovenfor samler der sig en masse skidt og snavs i dine vipper. Får du det ikke renset af, opbygger der sig en masse snask, som simpelthen forstyrrer de naturlige vippers vækst. Dvs. de naturlige hår har dårlige forhold og færre hår vokser frem. Hold dine øjenvipper sunde og hold hygiejnen i top. Husk at rens dine vipper en gang om dagen!

  5. Du renser dem ikke (godt nok) pt. 3! Man kan godt bruge øjenmakeup i form af eyeliner og øjenskygge, hvis man har lyst, men det er monster vigtigt at få det renset grundigt af. Sidder der makeuprester i dine vipper, kan det, i sammenhæng med pt. 1 og pt. 2 som beskrevet ovenfor, give udfordringer med holdbarheden.

  6. Hormonel og medisinsk påvirkning. Stofskifte udfordringer, graviditet, menstruation og andre hormonelle forhold kan påvirke holdbarheden ligesåvel som medicinsk behandling kan have en finger med i spillet. Hvis du føler dig komfortabel med det, kan det være en fordel at nævne for din vippetekniker, at du har XX tilstand, hvis du oplever dårlig holdbarhed.

  7. Vippeteknikeren har udfordringer med påsætningen. Din professionelle vippetekniker kan også opleve udfordringer med selve påsætningen, så oplever du dårlig holdbarhed, vil jeg råde dig til, på en venlig og konstruktiv måde, at informere vedkomne om, at du oplever dårlig holdbarhed. Sammen kan I spore jer ind på, hvor problemet ligger og fikse det.

  8. Meget hurtig vippe-cyklus (sjælden årsag). I sjældne tilfælde skyldes den dårlige holdbarhed, at din vippecyklus er lyn-hurtig. For de flestes vedkomne varer en naturlig vippes cyklus ca. 90 dage, det kan dog varierer afhængigt af alder, hormonbalance og ved brug af medicin. Hvis din vippecyklus er hurtigere end normalt, vil dine lash extensions trænge til touch-ups hurtigere.

  9. Der går for længe mellem dine opfyldninger. Vi har gennemsnitligt 150 vipper pr. øje, og vi taber gennemsnitligt 2-5 vipper pr. øje om dagen. Det er naturens gang, uanset om du har lash extensions på, bruger mascara eller ikke gør en dyt - vores naturlige øjenvipper udskiftes hele tiden. Eksempel: Du har 150 vipper på et øje, og taber 3 vipper om dagen pr. øje, så har du efter 3 uger tabt 63 vipper pr. øje. Dvs. du har 87 vipper tilbage pr. øje. Da vipperne gror på en cyklus, har ca. 40% af de 150 vipper fået en udgroning. Dvs. 60 vipper har efter 3 uger en udgroning, og skal skiftes ud. Efter aftagning af de udgroede vipper, har du nu 27 vipper tilbage pr. øje. Vippeteknikeren skal derfor nå at påsætte 123 vipper pr. øje til din opfyldning. Lad os, for eksemplets skyld, sige at der går 5 uger mellem dine opfyldninger. Laver vi samme regnestykke, vil du efter 5 uger have tabt 105 vipper, dvs. du har 45 vipper pr. øje tilbage. 40% af de 150 vipper har en udgroning (hvis de ikke allerede er afstødt), dvs. 60 vipper har en udgroning og skal fjernes, eller er afstødt. Eftersom du kun havde 45 vipper tilbage, vil du efter aftagning af de udgroede extensions ikke have nogle extensions tilbage. Efter 5 uger vil der derfor ikke være nogle extensions tilbage, og påsætningen vil betragtes som et nyt sæt vipper. MEN hvis du kun har booket tid til en opfyldning (som typisk er kortere tid end et nyt sæt), vil vippeteknikeren ikke kunne nå at sætte nye extensions på alle 150 vipper, så har du færre hår "at tabe af", og du vil komme i en nedadgående spiral med ringere og ringere holdbarhed. Vi anbefaler en opfyldning inden 3 uger, af netop denne årsag.Jeg håber du blev klogere af at læse dette opslag! Om ikke andet blev du måske bekræftet i, at du allerede gør det skide godt! ;-)


Tak fordi du læste med.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende dem til minabeauty@outlook.dkVi tales ved!

De bedste hilsner,

Marina

455 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle