• Marina

Hvorfor behøver eyelash extensions opfyldninger?

Lash extensions forklaret - der er lidt teori indblandet, men jeg lover det ikke bliver kedeligt!Naturlige øjenvippers anatomi


Vi har gennemsnitligt mellem 100 og 150 naturlige øjenvipper pr øje. Vi har derfor gennemsnitligt 200 til 300 vipper i alt. Vi taber gennemsnitligt 2 til 5 naturlige øjenvipper pr. øje om dagen. Altså taber vi gennemsnitligt 4 til10 vipper om dagen.


Vores naturlige øjenvipper gror og udskiftes hele tiden, lige som alt andet hår på kroppen. Der er dog forskel på længden af hårets cyklus. For eksempel sidder et hår på hovedet i meget længere tid end en øjenvippe.


Den naturlige øjenvippes vækstcyklus ser således ud:Vippens vækstcyklus består af tre faser, og hårene vokser uafhængigt af hinanden, de er derfor hele tiden i forskellige vækstfaser.


  • Anagen – Aktiv vækstfase. Håret bliver dannet i folliklen og begynder at vokse. Det skubber det tidligere hår ud. Håret vokser meget i denne fase.

  • Catagen – Overgangsfase. Håret bliver afskåret fra blodcirkulationen og vokser ikke længere.

  • Telogen – Hvilefase. Håret hviler nu, og vokser ikke længere. Det falder til sidst ud og cyklussen starter forfra.

Den fulde vippecyklus for et naturligt vippehår er ca. 100 dage.


I korte træk falder dine naturlige vipper altså ud hele tiden, også når du ikke har lash extensions på.


eyelash extensions randers

Påsætning af extensions


Når du kommer til din vippetekniker og får sat lash extensions på, sættes syntetiske hår på dine naturlige hår.


Din professionelle vippetekniker bør kende forskel på vækstfaserne, så hun kan passe på de små nye baby-hår, så dine vipper ikke overbelastes.

Når det så er sagt, kan hun ikke nødvendigvis vide, hvilket hår der falder af i morgen, og hvilket der falder af i næste uge.


Forestil dig nu at din vippetekniker har sat en masse lash extensions på dine naturlige vipper, som på billedet her til højre.Dine naturlige vipper, som har lash extensions på, begynder at falde af lige fra du går ud af døren. It's the sad truth, men det har de jo hele tiden gjort. Nu er det bare mere tydeligt for dig, fordi du har lange, sorte hår påsat, og fordi du ønsker at passe på din investering.


Fordi hårene falder af løbende, får du brug for en opfyldning. Ingen mennesker er ens, men for de flestes vedkomne vil det være cirka tre uger efter dit sidste besøg ved din vippetekniker. I løbet af tre uger er mange vipper faldet af og vokset ud.


Du føler måske ikke at de trænger så meget? De er stadig pæne? GODT! Det er hele pointen. Når du kommer tilbage til din professionelle vippetekniker, vil hun gå dine vipper igennem, og pille de extensions af, som er vokset ud, og erstatte dem med nye. Hvis du har tabt for mange vipper, og din vippetekniker skal pille de udgroede extensions af, er der næsten intet tilbage, og det vil blive betragtet som et helt nyt sæt vipper. Der er derfor helt fint, hvis du stadig føler dine vipper ser fine ud, når du kommer til din opfyldning, selvom de selvfølgelig trænger.


Det giver to konsekvenser, hvis du venter for længe mellem opfyldninger: 1. Det bliver dyrere for dig, da du nu skal betale for en nyt sæt, og det er næsten umuligt for vippeteknikeren at nå at lave et nyt sæt, med extensions på alle naturlige hår, fordi der kun er sat tid af til en opfyldning, og et nyt sæt kræver længere tid. 2. Det leder til at hun ikke får påsat nok extensions, hvilket giver dig en ringere holdbarhed næste gang.


Kort sagt: der en en grund til at du skal komme cirka hver 3. uge, også selvom du stadig synes vipperne er fine, ellers har det konsekvenser.


Lad mig vise dig nogle forskellige billeder, så du kan se, hvad jeg mener.Lash extensions opfyldninger forklaret


Disse første billeder er en af mine kunder. Hun overholder sine opfyldninger, og har derfor altid fine vipper. Hun har single lashes på.

På før billederne kan du stadig se en masse vipper, og du kan se den generelle form af det design, jeg har lavet. Hun trænger selvfølgelig til en opfyldning, men vipperne sidder flot, som de skal.


Billederne er taget før og efter en normal opfyldning.


Dette billede viser en volume fane, der er vokset flot ud. Sådan gror alle dine vipper.

Dette er en af mine egne kunder.


OBS: vipperne er lige blevet vasket, derfor er de våde og klaskede sammen.

Herunder ser du en af mine kunder, og sådan så hendes vipper ud, da hun kom til mig første gang. Der er flere ting galt med disse vipper.


Disse vipper har alt for meget lim på. Det betyder at mange naturlige hår hænger sammen. Da dine naturlige vipper er forskellige steder i deres vækstcyklus, er det rigtig usundt for vipperne at hænge sammen. Naturlige vipper må aldrig være limet sammen, da de så kan rykke hinanden ud, hvilket ses på billedet her under, hvor der er kommet et kæmpe hul. Der har formentlig været mange naturlige vipper i en klump, som til sidst blev hevet ud.


Hvis du oplever "ekstraordinært god holdbarhed", og det virker for godt til at være sandt - så er det det ofte også. Lash extensions kan godt blive siddende på i rigtig længe, hvis det hele er limet sammen som her, men det er ikke en sund og god holdbarhed. Vipperne skal være adskilte og gro pænt ud som på billedet ovenover.


Hvordan får jeg god holdbarhed?

Spørger du så... Der er flere ting indblandet, og du kan selv gøre en kæmpe forskel.


1. Overhold dine opfyldninger hver 3. uge. Som beskrevet længere oppe, kan din vippetekniker ikke nå at sætte tilstrækkeligt med nye vipper på, hvis du går for længe mellem opfyldninger.


Eksempel: Lad os sige du har 150 vipper pr. øje, dvs. 300 vipper i alt. Du taber 4 vipper om dagen pr. øje, dvs. du taber 8 vipper om dagen. Vi antager at du går 4 uger efter din sidste tid, du har derfor tabt 224 vipper. Du har altså potentielt 76 lash extensions tilbage, hvis du ikke har tabt nogle pga. du har gnedet dig i øjnene og lignende.

Når du kommer ind til din vippetekniker igen, vil mange af de tilbageværende 76 vipper være groet langt ud, og skal derfor fjernes. Du har nu nærmest ingen lash extensions tilbage.

Fordi der kun er sat tid af til en opfyldning (ca. 1,5 time), og ikke et nyt sæt vipper (ca. 2 timer), har din vippetekniker ikke nok tid til at fylde vipperne helt op. Realistisk set når hun måske 70%, hvilket svarer til 225 vipper. Hvis du igen går 4 uger og taber 8 vipper om dagen, har du nu tabt alle vipperne på nær én, og du har skabt en dårlig cyklus, hvor din vippetekniker aldrig når at lave vipperne færdige, hvilket giver dig en dårlig holdbarhed.


Og hvis det ikke var slemt nok, så vil de fleste professionelle vippeteknikere kræve, at du betaler for et nyt sæt, når du kommer ind med så lidt tilbage. Derfor skal du overholde dine opfyldninger.


2. Undgå makeup og produkter med olie. Det er umådeligt svært at rense af dine vipper, og det danner en "film" på vippen. Når din vippetekniker vil sætte en ny extension på, bliver bindingen lim og naturhår imellem dårlig, og det syntetiske hår vil hurtigt løsnes fra naturhåret og falde af.


3. Rens dine vipper hver dag. Rens med speciel lash shampoo anbefales 1 gang dagligt (helst om aftenen), netop for at undgå opbygning af skidt og snavs, som gør holdbarheden dårlig. Desuden minimeres risikoen for øjeninfektioner af at rense vipperne af. Du vasker jo heller ikke dit hår uden shampoo.


4. Undgå at gnide i vipperne og at sove på dem. Det får det syntetiske hår til at løsne sig fra naturhåret.


5. Vippeteknikerens erfaring og teknik samt produkter.


Som du ser, er der mange faktorer der spiller ind, for at få en god holdbarhed på dine lash extensions, men det kan sagtens lade sig gøre! Hvis du er i tvivl om nogle ting eller har spørgsmål kan du altid spørge din professionelle vippetekniker eller sende mig en besked.


Jeg håber denne artikel har hjulpet dig til at forstå nogle af grundprincipperne for lash extensions holdbarhed, og at det kan hjælpe dig til at opnå fantastisk holdbarhed på dine vipper. 


Tak fordi du læste med og blev klogere på lash extensions!


Hvis du har spørgsmål er du mere end velkommen til at sende mig en e-mail på minabeauty@outlook.dk eller tage fat i mig på Facebook eller Instagram.


Facebook: https://www.facebook.com/minaaabeauty/

Instagram: https://www.instagram.com/minaaabeauty/Ønsker du at booke en tid til at få lavet eyelash extensions hos MINA Beauty kan du klikke HER


Vi ses snart!

Knus Marina

1.597 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle